petak, 11. srpnja 2014.

BUDI FIT I UNIQUE 1.dio

Pa dobar dan! :)


Iako pišem svoj prvi post na ovom blogu, imam osjećaj da bi prvi post trebao biti neki koji će obilježiti tvoj "slavan" početak, a možda i kraj?! :)
Ovaj blog će pratiti sve što se tiče mode, zdravlja, kozmetike, random stvari i slično. Današni post nešto je drugačiji!


Nastavite čitati...


Možda će ovaj post biti nešto duži, ali zasigurno je jedan od postova koje je vrijedno pročitati!
Svi smo mi različite jedinke na ovom svijetu. Najveća razlika između tih jedinki je upravo spol. Ta karakteristika već stavlja neke nevidljive epitete na svaku osobu, muškarca ili ženu.
U XXI stoljeću većina osoba teži uravnoteženom životu, pravilnoj prehrani i dobroj kilaži. No, kada ne uspijemo to sve ostvariti ponekad se osjećamo odbačenima, čudnima, nezadovoljnima. Pa gdje je kvaka onda?! ;)

Za početak, želim reći da naredni redovi tekstova zasigurno mogu promijeniti način vašeg života jer su isprobani. Naravno, možete samo pročitati navedene teze i razmišljanja bez da ih koristite, a možete ih i isprobati. Ništa od navedenog neće ugroziti vaše zdravlje, SAMO GA MOŽE POPRAVITI!

Zašto sam protiv dijeta? Ima li drugih pametnijih alternativa za skidanje masnog tkiva, odnosno težine? Trebamo li uopće biti mršavi ili je to percepcija koju nameće okolina?

--> DIJETA NIJE DOBRA!
Sve što naglo započnemo nije dobro za naše tijelo i zdravlje. Time narušavamo metabolizam jer on nije naviknut na 500 kalorija manje, 200 trbušnjaka više i 100 sklekova više. Kad bolje razmislimo, želimo da naše tijelo obradi u 2 tjedna nešto što 10-20g. nismo radili niti jedan dan?
Ima li tu smisla? Ne.
Mi smo time šokirali tijelo koje će reagirati i početi skidati kile. No, kako je dijeta brzo započeta, tako se i teško na nju naviknuti. Problem je kod dijeta što se ne smiju prakticirati tijekom dužeg perioda. Zašto? Jer bi u organizmu došlo do katastrofalnih promjena.
I sad kad pogledamo sve gore napisano, počinjemo shvaćati da tijelu treba nešto što će biti dugoročno, zdravo i što će tijelu odgovarati.

--> ALTERNATIVA ZA DIJETU?

Postoji!
Tijekom dužeg perioda shvatio sam da program koji imam za zdrav način života i uravnoteženu prehranu zaista djeluje. Takav program zaista tijelo obnavlja iznutra i dugoročno je prihvatljiv. Zašto? Jer moj program daje tijelu sve vitamine i minerale, osnažuje tijelo i jednostavno nakon nekog perioda postajete FIT!!!

--> BITI MRŠAV ZNAČI BITI ZDRAV!

ukoliko se odlučujemo na skidanje kg prvo i osnovno pravilo je: RADIM TO RADI SEBE, NE RADI MAME, TATE, DEČKA, BAKE!!!
Ukoliko nešto započnemo radi nekoga, teško ćemo doći do cilja upravo zbog tog presinga koji netko vrši na nama.
Počnimo od sebe i odlučimo u svojoj glavi što želimo!

Biti fit i unique znači biti različita jedinka u ovom svijetu. Zdravija i sretnija od drugih, a posve normalna i zadovoljna!

Ostavite svoje komentare dolje u boxu kad pročitate moj post. Ako želite plan i program zdravog života, koji će vam omogućiti da skinete masno tkivo i budete zdravi bez drastičnih dijeta, ostavite u komentaru: "Želim plan i program"
Time ću vidjeti koliko Vas je zainteresirano!

Čitamo se i dalje,

budi svoj, classy, fit & unique.



4 komentara:

  1. Za početak, super post i super najava za sljedeći. Definitivno želim čitati o planu i programu za zdrav život!

    Nastavi tako:)

    OdgovoriIzbriši
  2. Odličan članak za početak. Sretno i čitamo se svakako! :)

    OdgovoriIzbriši
  3. Također i ja želim plan i program, iako nemam problema sa težinom :)

    OdgovoriIzbriši